Skip survey header

Ce fel de părinte digital ești?

Ca părinte al unui copil din generația digitală te întrebi de multe ori dacă accesul la tehnologie reprezintă un pericol sau o oportunitate pentru copilul tău.
Te întrebi dacă îl poți susține în experiența lui online astfel încât să îi asiguri protecția pe internet, dar în același timp și să îi oferi avantajele lumii digitale, precum bogăția cunoașterii.
 
Află ce abordare a ta îl ajută pe copil cel mai bine, restrictivă, permisivă sau echilibrată, astfel încât el să se bucure de oportunitățile pe care le oferă lumea digitală și, în același timp, să fie informat despre accesarea cu responsabilitate a acestui spațiu. 
 
Selectează câte un răspuns pentru fiecare întrebare din Quiz și vei afla ce fel de părinte digital ești.
 
1. Ai descoperit de curând profilul de Facebook al copilului tău de 10 ani. Care este reacția ta? *This question is required.
2. Copilul tău are propriul calculator. Crezi că e bine să se afle: *This question is required.
3. Ai avut vreo discuție cu copilul tău despre siguranța pe internet? *This question is required.
4. Pe ce pagini online intră copilul tău? *This question is required.
5. Afli la ședință de la învățătoarea copilului tău că la ora de educație civică a venit un psiholog care le-a povestit despre mai multe aspecte ale Internetului, inclusiv:  apariția în mediul online a fotografiilor cu conținut sexual explicit, discuțiile cu străinii pe Facebook, sexting, comportamentele agresive online față de alți elevi etc. La ce te gândești? *This question is required.
6. Ești la o cafea cu mama unui coleg de școală de-al copilului tău și afli, printre altele, că și-a instalat pe laptop, tabletă și telefon aplicații de parental control, lock content, a șters toate pozele de la mare de pe Facebook etc. Ce crezi? *This question is required.
7. Vezi o știre la jurnalul de seară despre “amprenta digitală”, despre ce tip de informații lăsăm “în urmă”, în mediul online. Care este reacția ta? *This question is required.
8. Copilul tău petrece considerabil mult timp online, zilnic. Care este părerea ta după ce tocmai ți-ai dat seama de acest lucru?
  *This question is required.
9. I-ai luat copilului tău când a împlinit 10 ani un smartphone și e mereu cu telefonul în mână, chiar și la masă. Ce faci în privința asta?
  *This question is required.
10. Ai momente în care petreci timp de calitate alături de copilul tău folosind tehnologia digitală? *This question is required.
11. Observi cum copilul tău a devenit dependent de tehnologie. Imediat ce vă revedeți, el/ea cere telefonul, o dată ajuns în casă, vrea tableta și ori de câte ori se plictisește, cere timp în fața ecranelor. Ce hotărăști să faci?
  *This question is required.
12. În ce categorie de vârstă se încadrează copilului tău? *This question is required.
This question requires a valid email address.